طراحی و اجرای جذاب و حرفهای دکوراسیون داخلی مغازه تاثیر غیر قابل انکاری در تضمین موفقیت یک فروشگاه یا مغازه در امر فروش و جذب مشتری دارد. در واقع، دکوراسیون داخلی مغازه پس از طراحی ویترین مغازه دومین عامل اصلی جذب مخاطبان، برندینگ و القای حس خوب به مشتری است. بنابراین، فرصت طراحی مناسب طراحی داخلی مغازه خود را از دست ندهید و آن را به یک شرکت تخصصی مجرب در طراحی دکوراسیون داخلی مغازه، منازل، ادارات و غیره بسپارید. در این مطلب به صورت جزئی به بررسی عوامل موثر در دکوراسیون داخلی مغازه خواهیم پرداخت.
چه عواملی در دکوراسیون داخلی مغازه تاثیرگذارند؟
در زمان انتخاب سبک طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مغازه مهمترین عامل جذاب بودن آن به دید مشتریان بالقوه و رهگذران است. چون در نهایت منجر به جذب مشتری و افزایش فروش مغازه میشود. تحقق این هدف نیازمند مشاوره با یک متخصص در این زمینه میباشد. به دلیل اینکه کوچکترین جزئیات نیز در دکوراسیون مغازه تاثیرگذار هستند. در هنگام اجرای طراحی داخلی مغازه باید به مواردی مانند قفسهبندی, طراحی سقف (سقف کاذب و دکوراتیو)، نورپردازی داخلی (نور مخفی، نور نقطهای، نور عریض و غیره)، چیدمان، کفپوش مغازه، دیوارها (رنگ، کاغذ دیواری، نقاشی و غیره) ویترین و سایر موارد توجه کافی داشت. ناگفته نماند که نورپردازی در دکوراسیون داخلی مغازه، تاثیر بسیار زیادی در زیبایی دارد. و انتخاب بهترین رنگ در دکور مغازه یکی از آیتمهای اصلی در دکوراسیون داخلی مغازه میباشد.
طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه در گام اول به متراژ مغازه بستگی دارد. طراحی دکور مغازههای دارای ابعاد بزرگ و کوچک با یکدیگر تفاوت دارد. در مغازههای کوچک میتوان تمام دکور را با طراحی و ساخت شلفهای دیواری تکمیل کرد. ولی در مغازههای دارای متراژ بزرگ استفاده از پارتیشن، طراحی بدنه و ویترین مغازه ضروری میباشد. به علاوه چیدمان لوازم و اکسسوری مغازه نیز باید از اصول خاصی پیروی کند. توجه به مسیر حرکت مشتری در مغازه و رعایت اصول چیدمان صحیح محصولات تاثیر بسیار زیادی در میزان فروش دارد. به این واقعیت اثبات شده توجه کنید که هیچ چیز از چشمان مشتریان دور نمیماند. بنابراین بهتر است ریسک نکنید و در طراحی دکوراسیون مغازه هنر و سلیقه به خرج دهید.
نکات مهم در طراحی دکوراسیون داخلی مغازه کدامند؟
به منظور طراحی دکوراسیون داخلی مغازه لازم است دکور مغازه با توجه به محصولات یا خدمات ارائه شده در آن طراحی گردد. قطعاً طراحی داخلی مغازه لوازم خانگی با طراحی دکوراسیون مغازه پوشاک متفاوت است و باید از عناصر تزئینی متفاوتی در دکوراسیون فضا استفاده گردد. کلیهی مراحل طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مغازه باید با در نظر گرفتن پیشبینی رفتار مشتری انجام پذیرد. در حالت کلی مشتری پس از ورود به مغازه به سمت راست خود توجه بیشتری میکند. بنابراین بهترین آیتمهای مغازه باید در سمت راست قرار گیرند.
طراحی دکوراسیون مغازه شامل دو مرحلهی طراحی و اجرا یا نصب است. فاز طراحی همانگونه که گفتیم بر مبنای ابعاد، موقعیت مکانی، زمینه فعالیت، نوع محصولات و موارد مشابه انجام میگردد. به عنوان مثال در طراحی مغازه پوشاک مردانه، میبایست تمامی عناصر و متریالها متناسب با شخصیت آقایان و به منظور ایجاد شرایط خرید راحت برای آنان طراحی و انتخاب شوند و همچنین باید از رنگهای جذاب برای آقایان استفاده گردد.
همچنین طراحی مغازه باید با توجه به موقعیت مکانی آن صورت گیرد، به این معنی که لازم است طراحی دکوراسیون داخلی مغازه در مناطق مختلف متفاوت باشد، به گونهای که لازم است دکور مغازه در هر منطقه مکانی متناسب با شرایط و نیازهای مشتریان همان منطقه طراحی گردد، در غیر این صورت ممکن است بسیاری از مشتریان جذب طراحی دکور مغازه شوند اما توان مالی و جسارت ورود به فروشگاه را در خود نبینند.
اجرای دکور داخلی مغازه نیز به روشهای مختلفی قابل انجام است که هر کدام از این روشها در قیمت نهایی تاثیرگذار خواهند بود. این روشها استفاده از چوب، ام دی اف معمولی، هایگلاس، روش نیم پلی استر، روش تمام پلی استر (پولیش) و غیره تا نحوه نور پردازی مغازه را شامل میشود.
به طور کلی فرایند طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مغازه باید طی مراحل و فازهایی انجام گیرد که شامل موارد زیر است.
1. پلان معماری و برآورد قیمت
در طراحی مغازه یا فروشگاه نیز مشابه با دیگر انواع طراحی لازم است ابتدا پلان موجود مورد بررسی قرار گرفته و سپس فرایند چیدمان المان های دکوراسیون با در نظر گرفتن نیازهای مشتریان بر اساس پلان موجود انجام شود. به عنوان مثال در طراحی دکوراسیون فروشگاهی در این مرحله مکان قرارگیری محصولات، پیش خوانها، صندوقها و سایر موارد مشخص میشود.
2. طراحی دکوراسیون داخلی مغازه
پس از نهایی شدن پلان معماری، مرحلهی طراحی داخلی قرار دارد. این مرحله شامل طراحی طرح اولیه دکوراسیون داخلی مغازه بر مبنای پلان، زمینه فعالیت، ویژگیها، متراژ، منطقه و موقعیت مکانی، بودجه کارفرما و محدودیتهای فروشگاه یا مغازه مورد نظر با کمک نرم افزارهای سه بعدی میباشد.
همچنین تعیین نوع متریالها، رنگبندی، طراحی نورپردازی و نقشههای الکتریکال و مکانیکال نیز در این فاز انجام میشود. طراحی مغازه با دیگر طراحیهای داخلی تفاوت اندکی دارد، به دلیل اینکه تجربه در این نوع طراحی بسیار مهم است.
سپس طرح اولیه در اختیار کارفرما قرار داده شده تا پس از بررسی و تایید، طرح نهایی دکوراسیون داخلی مغازه وارد مرحله ساخت و اجرای دکور شود.
3. تولید و اجرای دکوراسیون داخلی مغازه
در این مرحله بر مبنای نوع طراحی میتوان قسمتی از مراحل تولید را در کارگاه و قسمتی را در محل پروژه تولید و اجرا نمود. با توجه به اینکه اجرای دکوراسیون بر اساس نقشه های طراحی شده صورت میگیرد، طبیعتا خروجی کار همانند طراحی خواهد شد.
4. برآورد قیمت و هزینههای دکوراسیون داخلی مغازه
به دلیل انجام فاز اجرای دکوراسیون مغازه بر مبنای طراحی انجام شده، هزینه و قیمت دقیق اجرا پس از انجام طراحی مشخص میشود و پیش از آن، قیمتها بر اساس تجربه و تخمین طراح قابل ارائه میباشند که البته قیمت دقیقی نخواهد بود. ولی پس از مرحله طراحی میتوان برمبنای لیست متریالها، ابعاد دقیق و نوع دکوراسیون قیمتی را مشخص نمود که تا حد خوبی دقیق میباشد.
دکوراسیون داخلی مغازه چه تاثیری بر برندینگ دارد؟
طراحی دکوراسیون فروشگاه باید به گونهای انجام شود که علاوه بر چیدمان صحیح و مناسب محصولات، بتواند حس خوبی نیز به مشتریان القا کرده و در واقع مشتریان از حضور و خرید در مغازه تجربهی خوبی کسب کنند. این امر در واقع مقدمهای برای آغاز فرایند برندسازی است. برندسازی در دکوراسیون مغازه شامل کاربرد رنگ سازمانی، نوع چیدمان و دکور، ویترین مغازه، روش نورپردازی، کفپوش، سقف و هر چیزی خواهد بود که برای مشتریان مهم است. به عنوان مثال در طراحی مغازه پوشاک زنانه لازم است تم، رنگ، چیدمان، نوع و متریال کف، نور پردازی و تمامی عناصر به گونهای طراحی شوند که برای خانمها جذاب باشد و حس خوبی برای خرید به آنان ارائه دهد.
سخن نهایی
همواره این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از ایدههای خاص و منحصر به فرد در دکوراسیون داخلی مغازه تاثیر بسیاری در جلب توجه افراد و تبدیل آنان از مشتریان بالقوه به خریداران بالفعل میشود. البته در این مسیر بهتر است ملاحظاتی مانند میانگین سنی و جنسیت مشتریان، محصولات و زمینه فعالیت فروشگاه، سطح درآمدی و فرهنگی مشتریان و بودجهی خود کارفرما را در نظر گرفته و سپس به دنبال ایدههای خاص و جسورانه باشید. تجربه ثابت کرده شجاعت و کاربرد ایدههای خاص و منحصر به فرد در صورت استفاده از مشاوره متخصصین همیشه به نتیجهی خوبی منجر میشود.
سلام کاش متریال های مختلف طراحی داخلی مغازه را هم معرفی کنید.
ببخشید شما دکوراسیون هم خودتون میسازید اگه بخواین طراحی کنید یا مربوط میشه به خود مشتری!؟
سلام شهرام عزیز
بله بر طبق خواسته کارفرما پروژه از طراحی تا ساخت می تواند توسط تیم معمارشو انجام گیرد.
موفق باشید
مفید بود ممنون