امروزه بازسازی ساختمان اهمیت بالایی یافته و تمایل برای داشتن خانه‌ای شیک و مدرن در میان افراد رو به افزایش است. مراحل بازسازی ساختمان امری تخصصی است و لازم است فرایند انجام آن به تیمی متخصص و حرفه‌ای واگذار گردد. زیرا هرگونه اقدام برای این کار بدون داشتن تخصص و تجربه بسیار پرریسک بوده و احتمال بروز خسارات جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد. اگر شما نیز برای داشتن خانه‌ای زیبا و مطابق با سلیقه‌ی خود قصد بازسازی و نوسازی منزلتان را دارید، بهتر است این کار را به یک تیم متخصص بسپارید. در این مطلب به مراحل بازسازی ساختمان می‌پردازیم و اقدامات متداول در هر مرحله را با ذکر جرئیات برای شما توضیح خواهیم داد.

مراحل بازسازی ساختمان

1. مشاوره با یک شرکت متخصص در ابتدای مراحل بازسازی ساختمان

اولین گام در مراحل بازسازی ساختمان مشاوره با کارشناسان متخصص و مجرب یک شرکت فعال در زمینه‌ی بازسازی ساختمان است. ممکن است یک ساختمان بسیار فرسوده و مستهلک یا دارای اسکلت آسیب‌دیده باشد، به همین دلیل و به منظور جلوگیری از خطرات جدی، بررسی کارشناسانه ضروری است.

شروع بازسازی نیاز به فرآیند تحقیق و طراحی دارد و لازم است از مشاوره طراح متخصص به منظور تهیه اسناد و مدارک کمک گرفته شود. بهترین روش برای انتخاب طراح، مقایسه رزومه و نمونه کارهای طراحان داخلی است. البته بررسی و پرسیدن از دیگران نیز برای انتخاب طراح کمک‌کننده خواهد بود.

سپس باید مطابق با شرایط طراحی، یک سازنده‌ی ماهر و باتجربه انتخاب شده و در مورد هزینه‌ها و کلیه‌ی اقدامات اجرایی از نظرات او استفاده گردد. البته انتخاب سازنده مرحله‌ی حساس‌تر و مهم‌تری نسبت به انتخاب طراح است. به دلیل این‌که یک سازنده‌ی مجرب علاوه بر رعایت موارد ایمنی، در زمان تعیین شده کار را تحویل می‌دهد. لازم است به این نکته توجه کنید که بهتر است در مورد هزینه‌ها کلیه‌ی موارد را بررسی و بر مبنای توافق و تصمیم نهایی به نسبت به امضای قرارداد اقدام نمایید.

2. عملیات تخریب ساختمان

تخریب ساختمان یکی از مهم‌ترین مراحل بازسازی ساختمان است که باید تحت نظر کارشناسان و متخصصین و با رعایت کامل مقررات و اصول ایمنی، دقت لازم و بررسی استحکام بنا انجام شود، در غیر این صورت احتمال بروز آسیب‌های مالی و جانی به میزان خطرناکی افزایش می‌یابد.

عملیات تخریب ساختمان

فرایند تخریب در صورت لزوم به طور کلی و یا جزئی انجام می‌شود. میزان تخریب بستگی به نظر مالک ساختمان دارد. به عنوان مثال ممکن است مالک به دنبال بازسازی قسمتی از ساختمان مانند اتاق نشیمن باشد و یا با هدف ایجاد تغییری اساسی در ظاهر بنا برای بازسازی اقدام نماید. در هر حال عملیات تخریب باید کاملا اصولی و مطابق با نظر متخصصین اجرا شود تا امنیت کامل بنا و کارگران حفظ گردد.

3. آغاز ساخت

واضح است که پس از تخریب ساختمان نوبت ساخت آن خواهد شد. در این گام از مراحل بازسازی ساختمان لازم است متخصصین ضمن رعایت استانداردهای لازم و نکات ایمنی و مطابق با طرح مورد توافق اقدام به بازسازی ساختمان نمایند. مهم‌ترین نکته در این مرحله برآوردن نیازهای مشتری است و در واقع کلیه‌ی فرایندها باید به منظور جلب رضایت مالک اعمال شود. به دلیل این‌که مالک ساختمان به دلیل آگاهی از نقاط ضعف و مشکلات خانه می‌تواند نظرات مفیدی در فرایند تعمیر و بازسازی ارائه نماید.

4. نازک‌کاری و زیباسازی داخلی

مهم‌ترین فعالیت در چهارمین مرحله از مراحل بازسازی ساختمان گچ‌کاری است. به منظور انجام درست این بخش باید از بهترین و سفیدترین گچ مرغوب استفاده شود تا به مرور زمان بنا با افت کیفیت مواجه نشود. در بازسازی و تعمیر سقف نیز معمولا سقف کاذب کناف اجرا می‌شود که به خاطر پوشش دکوراتیو جلوه‌ی زیبایی به فضای خانه می‌بخشد.

فعالیت دیگر در این بخش نورپردازی است که تاثیر بالایی در زیباسازی خانه دارد. استفاده از چراغ‌های هالوژن و نورهای رنگی به دلیل مصرف کم انرژی ایده‌ی خوبی خواهد بود.

هم‌چنین در مرحله‌ی نازک‌کاری می‌توان برای کفپوش از انواع مدل‌ها شامل پارکت و لمینت استفاده کرد و برای پوشش دیوار نیز از کاغذ دیواری، پوستر دیواری و رنگ‌های خنثی مانند سفید یا کرم بهره گرفت.

در نهایت نیز انتخاب وسایل و چیدمان منزل تاثیر مهمی در جذابیت و جلوه‌ی دکوراسیون داخلی دارد.

5. بازسازی فضای داخل خانه

پس از مشاوره و استفاده از راهنمایی‌های متخصصین، تصمیم‌گیری در مورد چگونگی بازسازی فضای داخل خانه بر عهده مالک می‌باشد. بخش عمده‌ی بازسازی شامل تغییر و جابه‌جایی در بخش‌های مختلف منزل خواهد بود.

6. بازسازی دیوارهای ساختمان

به منظور بازسازی دیوارها که یکی از حساس‌ترین مراحل بازسازی ساختمان است، باید ابتدا استحکام و مقاومت دیوارها مورد بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز به تخریب اقدام شود. در صورتی هم که بخش  سفت‌کاری با مشکل مواجه نباشد، نازک‌کاری دیوارها انجام خواهد شد.

بازسازی دیوارهای ساختمان

7. بازسازی کف بنا

در فرایند بازسازی کف می‌توان از انواع سنگ، سرامیک و یا پارکت به عنوان کفپوش استفاده کرد. به عنوان مثال می‌توان کفپوش اپوکسی، کفپوش لمینت، کفپوش سه بعدی، کفپوش پی وی سی یا کفپوش وینیل، را در طرح‌هایی متناسب با رنگ دیوارها و طراحی سقف به کار برد.

8. بازسازی آشپزخانه

در بازسازی آشپزخانه لازم است به تعویض کاشی و سرامیک، شیرآلات، سینک ظرفشویی و غیره اقدام کرد، کابینت‌های جدید نصب نمود و با به کار بردن کانتر و جزیره‌ی آشپزخانه، نمایی مدرن به آشپرخانه بخشید. روشن است که آشپزخانه‌های جدید و امروزی به دلیل اپن بودن در طراحی و دکوراسیون داخل خانه تاثیر قابل توجهی می‌گذارند.

با توجه به این‌که بازسازی آشپزخانه می‌تواند پرهزینه‌ترین بخش از مراحل بازسازی ساختمان باشد، می‌توان به منظور کاهش هزینه‌ها به جای بازسازی به تعمیرات آن پرداخت.

9. بازسازی سرویس بهداشتی و حمام

بازسازی سرویس بهداشتی و حمام

بازسازی قسمت سرویس بهداشتی و حمام معمولا آخرین مرحله از مراحل بازسازی ساختمان است. متداول‌ترین اقدامات در بازسازی سرویس بهداشتی شامل عایق‌بندی دیوارها و کف، بررسی و تعمیر لوله‌کشی‌ها و تأسیسات می‌باشد. برای زیباسازی سرویس می‌توانید از گلدان، وسائل تزئینی کوچک و قفسه‌ها و شلف‌های کاربردی استفاده نمایید. برای حمام نیز تعویض کاشی و سرامیک یا نصب وان جلوه خوبی به آن خواهد بخشید.

10. بازسازی اتاق خواب

بازسازی اتاق خواب یکی از مراحل بازسازی ساختمان است که بیشتر از سایر قسمت‌ها می‌تواند مطابق با سلیقه مالک انجام شود. تعویض کفپوش، رنگ‌آمیزی دیوارها یا استفاده از کاغذدیواری و ساخت کمد دیواری از جمله اقدامات لازم در پروژه بازسازی اتاق خواب است. برای کمد دیواری باید طبقه‌بندی مناسب و کشوی کافی طراحی شود و برای اتاق کودکان نیز استفاده از از رنگ‌های شاد، برچسب یا کاغذدیواری متداول است.

11. بازسازی پذیرایی

پذیرایی از قسمت‌های مهم یک خانه است که هم برای پذیرایی از مهمان و هم توسط خود ساکنین مورد استفاده زیادی قرار دارد. به دلیل همین توجه زیاد، بازسازی آن نیز حائز اهمیت بالایی است. برای کف این قسمت می‌توان از کفپوش مناسب مثل پارکت و برای دیوارها نیز از رنگ متناسب یا کاغذ دیواری استفاده نمود. علاوه بر بازسازی، چیدمان و دکوراسیون این قسمت بسیار تاثیرگذار است.

هزینه هر کدام از مراحل بازسازی ساختمان چقدر است؟

اولین سوالی که پیش از سفارش پروژه‌ی بازسازی ساختمان به ذهن افراد. می‌رسد این است که هزینه بازسازی هر کدام از بخش‌های منزل من چقدر می‌شود؟

به طور کلی برآورد هزینه بازسازی ساختمان با پیچیدگی همراه است. به دلیل این‌که مراحل بازسازی ساختمان و حجم تعمیرات لازم برای هر پروژه متفاوت است و نمی‌توان قیمت تمام شده برای بازسازی ساختمان را به صورت دقیق مشخص کرد. تعیین هزینه لازم به عوامل بسیاری از جمله نوع و شرایط فضای بازسازی، مدت زمان لازم برای انجام پروژه، متراژ ساختمان، مصالح قابل استفاده، دستمزد کارگران با توجه به نوع کار و تعداد کارگر لازم، طرح و نقشه‌ی مورد نظر، کیفیت و سطح کار و غیره بستگی دارد و وجود هرگونه خرابی در بدنه ساختمان، کف و دیوارها، نشتی‌ ها، تاسیسات و غیره در قیمت تعمیرات و بازسازی ساختمان تاثیر خواهد گذاشت.

سخن نهایی

در برخی موارد می‌توان به جای صرف هزینه‌های هنگفت برای بازسازی یا تخریب صرفا با چند تغییر ساده فضای خانه را کاملا تغییر داد. به عنوان مثال گاهی انجام کارهایی مانند ترمیم فرسودگی‌ها، تعمیرات بخش‌های آسیب دیده، و سپس تغییر دکوراسیون منزل علاوه بر ایجاد تغییرات چشمگیر، برای ساختمان شما بسیار مفیدتر نیز خواهد بود. به همین دلیل است که بازسازی ساختمان یک راهکار اقتصادی در مقایسه با تخریب و ساخت یک ساختمان جدید است، مخصوصا برای افرادی که قصد تخصیص هزینه و زمان کمی برای انجام این کار دارند.

امتیاز